De sleutel tot succes

https://www.marieclaire.nl/lifestyle/succes-hangt-af-van-persoonlijkheid-niet-van-je-hersenen


Hoe succesvol je bent, wordt vaak gelinkt aan hoe intelligent je bent. Onderzoek bewijst dat het helemaal niet afhangt van je hersenen, maar hoe vriendelijk en sociaal jij bent.

Onderzoekers van de National Academy of Sciences waren benieuwd naar de factoren die echt voor succes orgen, want speelt ons IQ wel zo'n grote rol als wij altijd al dachten? Het antwoord is nee, schrijft NY Mag. Wat je echt nodig hebt voor een succesvolle carrière is een fijne persoonlijkheid, wel in combinatie met een goed stel hersenen dan.

Volgens de onderzoekers heeft het slagen voor je examen neit alleen te maken met hoe slim je bent, maar ook met hoe gedisciplineerd je bent. Daarnaast heeft je persoonlijkheid een grote invloed als je een succesvolle carrière wil. Social scills zijn je beste vrienden, altijd op tijd komen is een must en goed kunnen samenwerken helpt jou ook verder als je succesvol wilt zijn.

Dus kun jij creatief denken en heb je echt wel een goed stel hersenen, maar is het je nog niet gelukt om die droombaan binnen te slepen? Werk dan aan je sociale en cognitieve skills om het wél waar te maken.  Succes!



 NY Mag


Geen opmerkingen: