Echte Vrouwen, project in oprichting

"Toekomstige koning kroonprins Willem-Alexander bezoekt Echte Mannen, een project aan de Rotterdamse Glashaven. Dit project beoogt sociaal geïsoleerde mannen te leren weer richting aan hun leven te geven." Prachtig !

Maar Centrum voor Dienstverlening (CVD): bestaat er ook al een werkgroep die zich om Echte Vrouwen - die zich in een vergelijkbare positie bevinden - bekommert? Of moet je echt eerst in de prostitutie of in de goot belanden voordat er een fonds wordt opgericht, waar je als hulpbehoevende een beroep op kunt doen?

Zonder af te willen doen aan het goede werk van iedereen die met Echte Mannen bezig is, we moeten als maatschappij eigenlijk al veel eerder een helpende hand bieden. Wanneer er signalen zijn dat een medemens afglijdt, al lang voordat deze persoon dakloos en wanhopig is, moet er in diens omgeving een laagdrempelig portaal zijn waarop hij/zij in vertrouwen kan praten. Niet perse een daklozenopvang dus, die situatie moeten wij als maatschappij proberen te vermijden. Sociaal isolement kan een keuze zijn, gebaseerd op schaamte voor de privé-situatie. Het hoeft zeker niet altijd te gaan om laag-opgeleiden, mensen met een verslaving of een geestelijke beperking. Juist die mensen hebben al veel hulp uit het maatschappelijke opbouwwerk en outreachings-professionals.
Het hebben van een mobiele telefoon betekent niet dat je deze ook gebruikt om aandacht te vragen voor je problemen.

In Nederland leeft 6 % van de bevolking boven de 18 jaar in sociaal isolement! (bron: link hieronder) Deze mensen zijn niet alleen werkelozen, allochtonen en ouderen, maar in toenemende mate ook (al dan niet crisis-gerelateerde ) werkeloze, gescheiden, 45+ vrouwen die moeilijk of geen structuur meer in hun leven kunnen krijgen.
Veel vrouwen zijn initiatiefrijk en beginnen dan zelfstandig te ondernemen, maar we zijn niet allemaal hetzelfde en het starten alleen is geen indicatie to succes. En met vrijwilligerswerk kom je er ook zeker niet, al is het zeer nobel! Ik geloof in het micro-krediet dat prinses Maxima al jaren uitdraagt. En we mogen Nederlandse vrouwen niet over het hoofd zien.

Quintessence/JAS wil hierin graag meedenken over de vorm en inhoud van een specifiek vrouwen-project (iets dergelijks als Schakels in de Buurt) voor hoog-opgeleide werkeloze vrouwen.  Een Platform+ voor sterke vrouwen die in de put zitten en er niet alleen uit kunnen komen. Steunt het Oranjefonds ons dan ook?  Hierover binnenkort meer. En wie weet komt koningin Maxima dan ook bij ons langs !!

JAS verleent juridische- en sociale diensten, vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Wij hebben (nog) geen maatschappelijk werkers. U treft bij ons een gesprekspartner, zonder dat u als zielig wordt bestempeld. Vanuit een positief professioneel perspectief.


http://www.participatiezorgenondersteuning.nl

Geen opmerkingen: