Gaat niet bestaat niet


Levenslessen voor je (beroeps)leven; Oorspronkelijke titel: Screw It, Lets Do It

Branson: Stop met dromen

Geloof dat het mogelijk is, stel doelen voor jezelf, haal alles uit het leven en geef nooit op! Bereid je zo goed mogelijk voor. Stel vertrouwen in jezelf, het is beter af en toe een vergissing te begaan dan jezelf af te sluiten en nieuwe kansen te missen.  
Maak gebruik van kennis en ervaring van anderen, werk (holistisch) als een team. Help elkaar en sla advies van deskundigen niet in de wind. Als je niet weet hoe iets moet, dan moet je nauwkeuriger kijken, luisteren en leren. Laat je niet door stomme regeltjes weerhouden. 
Waardeer creativiteit, innovatie (ideeën) en flexibiliteit van je team.

Wat heb je nodig om mee te beginnen? Alles begint met een idee met een zekere sexappeal


Wat moet je investeren, voordat je geld kunt verdienen? 
Maak een verantwoord (ondernemings)plan en bereken wat je kosten en mogelijke opbrengsten zijn.
De vraag is of je het geheel zelfstandig wilt aanpakken, of een samenwerkingsverband aan wilt gaan.  Wat is een goede naam?? Hij moet een positieve uitstraling hebben.
Daarna moet je bekendheid krijgen, dus investeren in een telefoon en in briefpapier/e-mailadres.
Reclame, promotie/publiciteit werkt echt, je moet jezelf van je mooiste kant laten zien. Maak folders met beeldmateriaal. Mond op mondreclame (klanten die je aanbevelen aan hun vrienden) werkt het beste en is het goedkoopste.
Je zult ook een website moeten gaan maken om traceerbaar te zijn voor geïnteresseerden. Dit is een noodzakelijke investering.

En : we hebben allemaal iemand nodig die als tegenwicht voor onze zwakke kanten fungeert en onze sterke kanten benadrukt.  Je (sparring) partner/ je coach, je beste vriend, je kunt jezelf niet altijd even goed een spiegel voorhouden. Zoek iemand die je verder kan helpen.

Kansen dienen zich vanzelf aan.

Maak plezier, begin gewoon, verspil geen tijd. Grijp je kans als die zich aandient. Als je je wat aantrekt van alle bezwaren uit je omgeving, dan is die kans snel voorbij en gaat een ander ermee aan de haal. Bekijk het leven van de positieve kant, en als je het niet leuk meer vindt, zoek dan wat anders. Als je je voortdurend zorgen maakt over je voortbestaan dan raak je gestrest. Plezier werkt verfrissend; het stimuleert en geeft energie, zowel voor het lichaam als voor de geest.

Geen opmerkingen: