Ontdek de kracht van positieve emoties


Het leven is te kort om te kniezen. Uit ervaring sprekend moet je steeds nieuwe hobbels nemen, teleurstellingen incasseren, vechten voor je bestaan.  Maar je kunt het leven zo zwaar nemen als je zelf wilt. Maar wil je het niet te zwaar, monter jezelf dan op. Doe leuke dingen, denk aan leuke dingen, zorg dat er een positiviteitsratio is van 3:1, dat wil zeggen dat er drie positieve dingen staan tegenover 1 negatief aspect.

Hoe je dat doet: Volgens Barbara F. Fredrickson ( Positivity, ontdek de kracht van positieve emoties) door een balans op te maken van de dingen die je gelukkig maken (van tuinieren tot en met kroelen met je kinderen, van koken voor vrienden tot je werk, sporten, spelen met de hond, een bos bloemen voor jezelf kopen of krijgen, een grappige film kijken etc.)
Een relatie is niet makkelijk, je moet er soms voor knokken, de juiste toon aanslaan als je communiceert, echt naar de ander luisteren zonder te oordelen en bovenal: eerlijk durven zijn!

Als de ander niet aan de relatie wil of kan werken (introspectie is zeker niet voor iedereen zo vanzelfsprekend), dan maakt je relatie geen schijn van kans.

Geen opmerkingen: