Het nut van een coach

Een ander vlak waarop een coach van nut kan zijn is dat die je kan helpen in jezelf te geloven. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in zichzelf geloven er veel eerder in slagen hun dromen waar te maken dan degenen voor wie dat niet geldt. Als je droom van je vraagt buiten de voor jou gebaande paden te treden, kan je coach erbij helpen de kloof tussen de manier waarop je nu tegen jezelf aankijkt en de identiteit die je je wenst, te overbruggen.

Een coach kan je ook terzijde staan wanneer je te maken krijgt met teleurstelling, desillusie of afwijzing. Of wanneer je maar niet kan beslissen of je je baan moet opzeggen of je bedrijf moet verkopen.Of moet doorzetten totdat een moeilijke periode achter de rug is. Een coach doet dat door als je als het ware van bovenaf te laten zien wat er allemaal speelt, maakt je enthousiast voor het doen van je eigen ding en vertelt je wat je moet doen om gefocust te blijven en de gewenste resultaten te bereiken.

Op een kruispunt

Soms valt het niet mee om te bepalen welke kant je op moet. Het kan lastig zijn om na te gaan of de omstandigheden er nou op wijzen dat je van een project zou moeten afzien, of dat de dingen die daarop lijken te wijzen alleen maar tests zijn om te bepalen hoe graag je iets wilt. Word je geacht door obstakels heen te breken of moet je je verliezen zien te beperken, omdat er weinig goeds uit de situatie te halen valt? Een coach kan je helpen de waarheid boven tafel te krijgen.

Geen opmerkingen: