Integriteit

Wanneer iets je niet bevalt, heb je een keus: Je kunt kiezen tussen je mond opendoen, of blijven zwijgen. Doen alsof er niets aan de hand is, of doen alsof alles prima in orde is terwijl dat niet zo is,  maakt de kloof tussen jou en je authentieke zelf alleen maar groter. Wanneer je doet wat je zegt en zorgt dat wat jij zegt gewicht in de schaal legt, handel je integer. 'Integer' is een woord afkomstig uit het Latijn en betekent van oorsprong 'heel'. Integriteit houdt in dat je niet verdeeld bent en ook als het niet zo best uitkomt vasthoudt aan je principes en eigen normen. Wanneer je integer handelt, ben je afgestemd op het hoogste wat je voor jezelf kunt bereiken.

Nega-holisme

Wanneer je je onder druk laat zetten, wanneer je geen tijd voor jezelf maakt, niet je hogere identiteit erkent en doorvoelt, en wanneer je je laat leiden door negativiteit door alsmaar te klagen, kun je spreken van een verslaving aan negativiteit. Hierdoor raak je gefrustreerd en wordt je ziek, overspannen en in het ergste geval krijg je een burn-out.  Je kunt last krijgen van vreetbuien (chips) of van rook-, alcohol- of  seksverslavingen, door het vrijkomen van stofjes in je lichaam (opiate peptiden).

De relatie met jezelf is de belangrijkste die je hebt. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat er zoiets als een relatie met henzelf bestaat. Ze leven gewoon hun leven en laveren tussen andermans verwachtingen, meningen, goedkeuringen en afwijzingen. Omdat ze zich niet bewust zijn van hun binnenwereld reflecteren zij niet waar zij vandaan komen, waar zij nu staan en waar zij het liefst naar toe zouden willen gaan. Zij stellen vragen, trekken vergelijkingen, idealiseren of beschuldigen of zijn jaloers, worden boos of gedeprimeerd of leiden een plaatsvervangend leven.
Om je dromen te verwezenlijken zul je ze eerst moeten koesteren. En nee durven zeggen tegen jezelf en tegen anderen wanneer je wanhoopt of wanneer aan deze dromen door anderen afbreuk wordt gedaan.

De kracht van succes zit voor een heel groot deel in positief denken en in zelfvertrouwen!

'Ik kan'  vs.  ik kan niet  : Yes We Can !


Mooie Zuid-afrikaanse verhandeling over nega-holisme
http://152.111.1.88/argief/berigte/beeld/1997/10/28/12/2.html

Geen opmerkingen: