Happy single in 7 lessen

Hoe haal je geluk uit jezelf?

Hierbij zeven spirituele 'spelregels' om een voldaan en vervuld leven te leiden - of het nu met of zonder liefdespartner aan je zijde is.

In Nederland gaan nu al 2,5  miljoen mensen gaan als single door het leven en dat aantal zal de komende 15-20 jaar stijgen tot 3,3 miljoen. Een op de vijf vrouwen en een op de zes mannen wonen alleen. Voor sommigen is het tijdelijk, tussen twee relaties in, veel anderen willen niet anders meer. Hoe zorg je ervoor dat je gelukkig blijft, dat je verlangen naar liefde geen lek slaat in je energie?

  1. Lever je bijdrage aan de wereld en doe waar je goed in bent. Iedereen heeft wel iets waarvan je kunt zeggen: dit is mijn ding.
  2. Leef in je lijf. Eenzaamheid kan alleen komen opzetten als je vervreemd bent van je eigen lichaam. Maak verbinding met jezelf en met de wereld om je heen. Doe aan sport, yoga, tai chi, ga dansen vertroetel jezelf in de sauna en laat je masseren! Tuinier als je een tuin hebt en maak contact met de natuur. Mediteer regelmatig en voel de energie vibreren, tintelen - voel de energie van het leven zelf erdoorheen gaan. Dit geldt helemaal voor het onderlijf, waar het contact met moeder aarde gevoeld wordt.. Het bovenlijf, met het hoofd en het hart erin, krijgt meestal de meeste aandacht.  Als je onderlijf en je bovenlijf een geheel vormen, als de energie vrijuit kan stromen door je lichaam, dan voel je je geestelijk ook één, ongebroken en onbreekbaar, een intact mens.
  3. Omarm je verlangen naar liefde, naar een maatje, naar een arm om je heen als je dat allemaal niet hebt. Er is niets mis met dat verlangen, juist verlangen onderdrukken, verdringen of jezelf veroordelen kost energie en levensvreugde. De kunst is om dit verlangen in je lichaam in je hart te houden en niet naar je hoofd te laten stijgen, waar het kan ontaarden in depressieve gedachten, spijt en wrok. Ga niet fantaseren over een nieuwe relatie of over een ideale partner, want dan ga je buiten de realiteit - het hier en nu - leven!
  4. Weet je bemind. Laat je dragen door het Heelal, zoals een vriendin ooit tegen mij zei. Het hele universum is een web van energie waar jij ook deel van uitmaakt.                              
  5. Maak plezier. Intieme vrienden zijn van levensbelang voor singles, dat is algemeen bekend. Ontspan en kijk naar lachfilms, ga lekker lunchen, lees mooie boeken, ga naar feestjes,  luister naar vrolijke muziek (aanrader: M.A.D.O.N.N.A  Sticky and Sweet tour : ))
  6. Los je eigen problemen op, er komt nooit iemand die jouw probleem oplost. Zoek een oppas, een klusjesman en betaal hen. Zoek niet alles in een man. Wees niet behoeftig naar die redder  in nood, je jaagt er mannen mee weg, of je trekt de verkeerde mannen aan. Doe wat je kunt om te zorgen dat je leven op orde is, dat je tevreden bent over jezelf.
  7. Heb het leven lief boven alles. Er is iets wat groter, dieper, mysterieuzer is dan wij kunnen begrijpen en wat de bron is van alles. De Quintessence. God. Laat je inspireren door het hindoeïsme en oefen je wellicht in het beluisteren van het mantra Ohm. Symbool voor het oneindige. 

Geen opmerkingen: